Birgitta Gustafsson

Jag började min bana inom djursjukvården genom att gå en Djurvårdarlinje i Enskede 1983. En av praktikplatserna var på Djursjukhuset i Växjö. Detta ledde till en tjänst som jag tillträdde 1984.

1986 kom jag in på Veterinärhögskolan, men trots att detta varit min dröm sen barnsben bestämde jag mig för att det var djursjukskötare jag ville bli.

1988 tog jag min examen från Djursjukvårdarprogrammet och erbjöds arbete på Djursjukhuset i Skara. Jag har arbetat vid Skara Djursjukhas fram tills jag tillträdde min tjänst här på Min Veterinär i Skultorp 2011. Jag erhöll även min legitimation 2011.

Vid Djursjukhuset Skara har jag tjänstgjort på alla avdelningar och under perioden 2004 - 2011 varit ansvarig för de djursjukvårdare som arbetat där.

Jag har genomgått ett flertal utbildningar inom diverse områden, bland annat en 10 p kurs inom anestesi. Anestesi och smärtlindring är områden som under årens lopp engagerat mig mycket. Men att nu återigen få möjligheten att jobba på en lite mindre klinik med stora resurser är något som återuppväckt kärleken till mitt yrke - jag trivs som fisken i vattnet. Att få följa patienter och djurägare på nära håll, och få ta del av alla undersöknings led känns enormt inspirerande. Jag ser med tillförsikt framtiden an både för egen del men framför allt för djurägare i Skaraborg.