Christin Danielsson

Jag har arbetat som djursjukvårdare sedan mars 1985. Gick Djursjukvårdarprogrammet 1989 och tog 2010 min legitimation i och med de nya kraven på kompetens och utbildning för djursjukvårdande personal.

Jag har arbetat både med häst och smådjur praktiskt på Veterinärhögskolan i Uppsala och på Skara Djursjukhus. Även arbetat som adjunkt på Djursjukvårdarprogrammet och hade då som specialområde rehabilitering och friskvård för hund och katt. Jag har även arbetat både privat och på Blå Stjärnans Djursjukhus i Skara enbart med rehabilitering och friskvård.

Jag har under åren utbildat mig inom rehabilitering och friskvård bland annat med en specialutbildning i rehabilitering på Sveriges Lantbruksuniversitet samt ett stort antal kurser i ämnet rehabilitering och friskvård hund och katt. Är även utbildad hundmassör och idrottsmassör. Jag tränar och tävlar mycket med mina egna hundar både i sök, spår och rapport samt lydnad vilket jag tycker mig ha nytta av i tankarna kring träning och uppbyggnad efter skada eller i rent friskvårdande syfte.

Att få komponera träningsprogram för antingen friska eller sjuka hundar och katter är stimulerande och givande och mitt absoluta specialintresse.