Vad händer på operationsavdelningen?

Operationsavdelningen har du som djurägare inte tillträde till. Detta är för att minska antalet personer som befinner sig på den avdelningen och därigenom kunna ha extra stränga hygienkrav.

På operationsavdelningen har vi ett separat rum där vi utför munsaneringar, extraherar tänder, dränerar och behandlar sår som kan vara infekterade. Utöver detta har vi ytterligare 2 separata operationsrum för sterila operationer.

Inför operationer:

Inför operationer:

Det finns tyvärr inget som heter en ”riskfri” operation eller sövning, men vi har väl utbildad personal, modern övervakningsutrustning och vi använder beprövade och skonsamma narkosmedel för att minimera komplikationsriskerna och möjliggöra en god säkerhet för djuret. Innan djuret sövs undersöks det alltid av en veterinär för att säkerställa att inget oväntat tillstött.

Innan djuret tas in i operationssalen

Innan djuret tas in i operationssalen

Innan djuret tas in i operationssalen (en separat för led och skelettingrepp och en separat för övriga sterila operationer) så rakas operationsområdet, och huden tvättas med bakteriedödande tvål upprepade gånger.

Bukoperation

Bukoperation

Bukoperation då vi avlägsnar urinstenar från urinblåsan på en hund. I den sterila rostfria koppen i förgrunden lägger vi urinstenarna från urinblåsan. Stenarna skickas sedan för kemisk analys.

Operation av en korsbandskada

Operation av en korsbandskada

Operation av en korsbandskada. Det gula runt såret är en speciell bakteriedödande skyddsfilm som fästs på operationsområdet innan operationen.

Våra legitimerade djursjukskötare övervakar djuret i narkos

Våra legitimerade djursjukskötare övervakar djuret i narkos

Under hela operationen finns en av våra legitimerade djursjukskötare närvarande och övervakar djuret i narkos.

De flesta djur är trötta efteråt

De flesta djur är trötta efteråt

De flesta djur är trötta då de kommer hem efter en operation och även någon/några dagar efter men med vila, värme och extra god mat i lugn hemmiljö brukar de krya på sig snabbt.